A trecut deja un an!

Iata ca se apropie un an de cand folosesc un certificat digital. Aproape nici nu mi-am dat seama cat de repede a trecut timpul. Stiu ca atunci cand a venit circulara ANAF cu privire la depunerea declaratiilor fiscal in format electronic am fost putin nedumerita ca si colegii mei de altfel. Interesandu-ma putin despre ce este vorba am vazut ca un certificat digital este un lucru extrem de util si va fi extrem de necesar in viitorul apropiat deoarece se preconizeaza ca depunerea electronica se va generaliza pentru toate obligatiile fiscale. Deja in momentul de fata practice toate societatile folosesc un certificat digital pentru ca trebuie sa isi depuna Declaratia 112 prin internet.

Am si eu cativa amici care si-au inceput de curand niste mici afaceri si care la inceput nu erau lamuriti de utilitatea acestor raportari electronice. Asta pana cand au vazut ce inseamna sa iti depui actele necesare la ghiseele diverselor institutii de stat. De atunci si-au schimbat total perspectiva si prefer sa foloseasca un certificat digital pentru majoritatea documentelor oficiale pe care le au de trimis.

E clar ca o sa-mi prelungesc perioada actualului certificat digital pentru ca m-am convins de faptul ca ma ajuta foarte mult.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: