Declaratia 112 – revelatia anului 2011

Zilele acestea am lucrat foarte mult cu certificatul digital calificat. Am semnat electronic declaratia 112, pe care am depus-o ulterior online. Ca in fiecare luna, m-a bucurat si de aceasta data faptul, ca putem depune documentele cu pricina in format electronic, scutindf o serie de drumuri enervante, obositoare si stresante. Am realizat insa ca adevarata revelatie a birocratiei autohtone nu o constituie atat certificatul digital, ci declaratia 112.

Nu am de gand sa intru acum in detalii privind continutul exact al declaratiei 112, doresc doar sa amintesc faptul ca aceasta cuprinde informatii care se raportau anterior catre diferite institutii – cu alte cuvinte, eram nevoiti sa facem mai multe drumuri la mai multe instituii ale statutului, pentru a depune mai multe declaratii.

Acum informatiile respective sunt sintetizate intr-un singur document, declaratia 112, care se depune intr-o maniera foarte eleganta si civilizata in format electronic.

Apreciez initiativa administratiei autohtone de a simplifica si eficientiza birocratia. Acesta este un pas ianinte catre standardele europene, la care tot aspiram, si la care nu mai speram de destul de mult timp sa ajungem.

Iata insa, ca incet incet se misca lucrurile si la noi intara. Declaratia 112 si certificatul digital sunt un prim pas in aceasta directie.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: