O singura declaratie-avantaje multiple!

Numai dupa un simplu calcul logic iti poti da seama ca este mai bine sa depui declaratia 112 in loc de 5 care sa contina aceleasi lucruri! Dupa cum bine se stie administratia publica din tara noastra nu a excelat niciodata la capitolul eficienta. In presa au curs valuri de cerneala cu privire la birocratia supradimensionata din institutiile publice. Se pare ca nevoia de a se adapta la standardele impuse de Uniunea Europeana a determinat adoptarea unor masuri menite sa schimbe in profunzime aceasta stare de lucruri.

Declaratia 112 contine o serie de informatii esentiale pentru depunator astfel ca trebuie tratata cu maxima seriozitate. Intarzierea depunerii de declaratie unica atrage amenzi contraventionale pentru persoanele in cauza. Cuantumul acestora este cuprins intre 500 si 1000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv intre 1000 si 5000 de lei pentru cele juridice.

Daca timp de cateva luni consecutive depunerea nu este efectuata, contribuabilul in cauza este declarat inactiv. Dupa data de 1 iulie declaratia 112se va depune exclusiv in format electronic utilizandu-se semnatura electronica creata prin intermediul unui certificat digital calificat procurat de la unul dintre furnizorii autorizati.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: