O semnatura eficienta!

In acest moment, cea mai buna metoda prin care putem securiza informatiile transmise prin intermediul internetului este semnatura electronica emisa prin intermediul unui certificat calificat. Aceasta metoda are in orice tara in care este folosita o lege specifica. In Romania, utilizarea de semnatura electronica este reglementata de Legea 455 din 2001numita si Legea Semnaturii Electronice. Aceasta stabileste o serie de conditii pe care un certificat digital trebuie sa le indeplineasca pentru a crea semnatura electronica cu valoare legala.

Trebuie sa fie clar stipulat faptul ca respectivul certificat a fost creat cu titlul de certificat calificat. Acelasi regim il au si datele de identificare a furnizorului de servicii, precum si numele ori pseudonimul semnatarului.

Perioada de valabilitate a certificatului trebuie la randul ei indicata ca si codul de identificare a certificatului.

Notiunile prevazute in legea romaneasca sunt corespondente celor din legea europeana a semnaturii electronice.

Contribuabilii care folosesc semnatura electronica sunt deja familiarizati cu aceste notiuni. Utilizarea ei implica o serie de avantaje pe care orice contabil spre exemplu, nu are cum sa nu le sesizeze.

Ma refer in primul rand la faptul ca timpul destinat declaratiilor fiscale a scazut foarte mult prin folosirea de semnatura electronica.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: