Un articol interesant

Am citit zilele astea pe unul dintre blogurile despre economie un articol foarte interesant legat de modernizarile care au avut loc in ultima vreme in unele institutii. Cei de la ANAF considerau o realizare remarcabila introducerea procedurii de depunere declaratii online prin intermediului certificatului digital calificat pe care va trebui sa il achizitioneze orice contribuabil ce are statutul de angajator. Trebuie sa recunosc ca de aceasta data punctul lor de vedere mi s-a parut destul de corect si conform cu realitatea ceea ce nu mi se intampla foarte des. O depunere delaratii online inseamna in primul rand ca nu mai esti nevoit sa te deplasezi pana la administratia financiara unde sa pierzi ore intregi si sa dai de functionari demotivati si plictisiti.

Acolo mai spunea si despre Registrul Comertului ca si aceasta institutie a facut o aplicatie prin care oamenii pot face depunere declaratii online. Aceasta se numeste Sistemul de Formulare Electronice Inteligente si prin ea se mai pot depune si o serie de cereri. Reprezentantii ONRC spuneau ca aceasta inovatie a fost intampinata cu reactii positive de catre contribuabili care au vazut in aceasta schimbare un lucru foare util.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: