Ce nu stiu inca amicele mele!

Aseara avand cateva ore libere am invitat cateva prietene pe la mine sa mai stam la taclale putin. M-am bucurat sa le vad pe fete in forma si puse pe glume.

Anda e foarte ocupata in perioada asta pentru ca vrea sa isi inceapa o mica afacere si trebuie sa umble destul de mult dupa acte si alte chestii.

Un lucru pozitiv pe care l-a remarcat a fost faptul ca la Registrul Comertului poti sa depui acum mai multe cereri si declaratii online. A aflat asta cand a intrat pe site-ul lor sa vada cum poate verifica disponibilitatea unui nume de firma. A vazut ca poate face asta si alte tipuri de declaratii online prin Serviciul de Formulare Electronice Inteligente.

Eu ca si contabil, i-am spus ca sunt mai multe institutii publice unde se pot face declaratii online. A fost un pic surprinsa sa auda ca eu am fost de multe ori in situatia de a face astfel de depuneri, mai ales catre Fisc de cand a intrat in vigoare Declaratia 112.

Celalalte fete habar nu aveau de treaba asta sau auzisera cate ceva in treacat la televizor. Pe mine m-a amuzat un pic “nestiinta” lor, dar am avertizat-o pe Anda ca va fi si ea specialist in declaratii online dupa ce firma ei va incepe sa functioneze.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

One Response to Ce nu stiu inca amicele mele!

  1. Popescu says:

    Stiati ca exista o varianta pentru transmitere declaratii automat ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: