Avantajele semnaturii electronice

Mi-am cumparat un certificat calificat pentru ca pur si simplu ma saturasem de cum decurgeau inainte depunerile de declaratii fiscale. Eu, asemenea tuturor colegilor mei contabili ajunsesem intr-un stadiu in care eram pur si simplu exasperati de birocratia excesiva pe care trebuia s-o induram la administratiile finaciare, la ITM sau la alte institutii. Ordinul ANAF privind utilizarea acestui certificat calificat pot spune ca fost binevenit, chiar daca el ar fi fost necesar cu mult timp in urma. Oricum, mai bine mai tarziu decat niciodata!

Astfel, la o saptamana sau doua dupa ce a fost publicat faimosul ordin al ANAF m-am adresat uneia dintre companiile acreditate si pot spune ca lucrurile au decurs foarte repede netrebuind decat sa completez un formular descarcat de pe siteul firmei si sa il depun la una dintre sucursalele bancii cu care lucram. Dupa numai cateva zile un certificat calificat pe numele meu a fost deja emis.

Mi-am ridicat chiar de la banca dispozitivul criptografic si cele cateva cd-uri si cred ca m-am descurcat destul de bine cu instalarea programelor.

Dupa numai cateva zile am si folosit prima oara semnatura electronica creata prin intermediul acestui certificat calificat.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: