Beneficiile unui certificat digital

Pot spune ca lucrez la una dintre societatile din Romania care si-au achizitionat un certificat digital relativ repede, inca din anul 2008, de cand Ministerul de Finante a emis o lege prin care o serie de declaratii se puteau depune in format electronic. Era vorba atunci de declaratia privind accizele, de declaratia rectificativa si de declaratia privitoare la impozitul pe profit. Totodata ea se aplica si pentru decontul de TVA, de cel privind accizele si de cel privind impozitul la titeiul din productia autohtona.

In cativa ani de utilizare a unui certificat digital pot spune ca am avut parte de beneficii certe. In primul rand corespondenta electronica este 100% asigurata fiind scutiti de surprize neplacute in cazul vreunui litigiu. Datele circula mult mai rapid si eficient intre departamentele companiei si asta se vede in rezultatele muncii pe care o depunem.

Cred totusi ca cei de la contabilitate au fost cei mai avantajati de folosirea acestui certificat digital. Cand spun asta am in vedere faptul ca au scapat de orele interminabile petrecute la ANAF sau ITM pentru a depune un formular sau altul. Un certificat digital le permite practic sa faca in cateva minute de la calculator ceea ce faceau inainte in cateva ore!

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: