O achizitie de viitor!

Fratele meu contabil se interesa in urma cu cateva zile de procurarea unui certificat calificat. Dupa data de 1 iulie Formularul 112 nu se va mai putea depune decat online astfel ca a fost putin in criza de timp. Stia ca este obligatoriu acest certificat calificat dar nemiscandu-se foarte repede a ajuns oarecum intr-o situatie limita. Cu toate acestea se poate spune ca a avut noroc pentru ca cei de la firma unde a comandat un certificat calificat au fost foarte prompti si au livrat certificatul destul de repede. De asemenea au oferit si suport tehnic la instalare pentru ca fratele meu a intampinat o mica problema. Dupa acest moment lucrurile au decurs pozitiv, fratele obisnuindu-se destul de rapid cu modul de utilizare al unui certificat calificat.

Primele beneficii le-a constatat cand, pentru a-si trimite cateva declaratii fiscale, nu a mai fost nevoit sa se duca pana la Administratia Financiara.

Oricum, devine din ce in ce mai clar faptul ca achizitia unui certificat calificat este una de viitor, tot mai multe institutii percepandu-le contribuabililor documente in format electronic. O emisiune pe care am ascultat-o acum o saptamana la radio a dezbatut foarte amplu aceasta problema iar concluzia aproape unanima a fost aceea ca utilizarea unui certificat calificat va deveni o obisnuinta pentru majoritatea cetatenilor in viitorul apropiat.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: