De ce prefer declaratiile online

 

Atunci cand s-a auzit prima oara in Romania de depunere declaratii online  reactiile nu au fost tocmai favorabile mijloacelor electronice de depunere a declaratiilor fiscale. Intre timp, opinia publica a devenit putin mai informata iar in acest moment creste mereu numarul celor care fac depunere declaratii online folosindu-se de semnatura electronica emisa prin certificatul digital calificat.

Procesul de depunere declaratii online a crescut dupa ce ANAF a emis ordin din luna octombrie a anului trecut prin care o serie de declaratii fiscale se depuneau de catre intreprinzatorii mari si mijlocii in format electronic. Acela a fost un moment cheie care i-a facut pe multi sa se grabeasca dupa certificatul prin care se pot face depunere declaratii online. Cam in aceeasi perioada, sau chiar inainte, si alte institutii au incurajat corespondenta electronica, semnata prin semnatura digitala. Una dintre ele este Oficiul National pentru Registrul Comertului ce a creat un sistem special de formulare prin care pot fi depse o serie de cereri online. Inspectoratul Teritorial de Munca a facut la randul sau progrese majore in aceasta directie prin crearea aplicatiei ITM online ce se poate accesa tot utilizand certificatul digital.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: