Declaratiile ITM

Pana nu demult operatiunea de a depune o declaratie la ITM implica destul de mult timp si stres. Motivele erau bineinteles legate de fortmalismul excesiv si de cozile ce se creau la ghiseele acestei institutii.

Pentru a remedia aceasta situatie, Inspectoratul Teritorial de Munca a creat aplicatia ITM online care le permite contribuabililor sa depuna declaratii ITM online. Aceasta procedura de depunere declaratii ITM online implica o siguranta mult mai mare si mult mai putin timp pierdut putandu-se totul rezolva in cateva minute din fata calculatorului personal.

Depunerea declaratiei fiscale privind stabilirea comisionului datorat si a declaratiei inventar se face dupa obtinerea de catre angajator a datelor de autentificare si acces.  Acestea sunt eliberate de catre inspectoratul teritorial de munca in a carui raza angajatorul isi are domiciliul sau sediul, pe baza unei imputerniciri semnata si stampilata de reprezentantul legal al angajatorului, insotita de o copie a certificatului de inmatriculare. O adresa de email valida este absolut necesara pentru a se confirma obtinerea datelor de autentificare.

Un certificat calificat necesar depunerii de declaratii ITM online se poate achizitiona pentru suma de 47 de euro fara TVA.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: