Prezentarea certificatului calificat

In ultimele luni in massmedia din tara noastra a inceput sa fie folosit tot mai mult termenul de certificat calificat. Faptul ca toti intreprinzatorii mijlocii si mari vor trebui sa isi achizitioneze un astfel de certificat calificat a constituit fara indoiala motivatia numarul 1 pentru care presa s-a aplecat asupra acestui subiect. Televiziuni si publicatii cu profil economic si nu numai au incercat sa explice publicului larg ce este de fapt un certificat calificat si in ce fel de imprejurari poate fi folosit.

Astfel cetatenii au avut ocazia sa afle ca un certificat calificat se poate folosi nu doar pentru depunerea declaratiilor fiscale ci si pentru a semna orice document in format digital. Si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a luat decizia de a introduce raportarea electronica astfel ca medicii, farmacistii si toti furnizorii de servicii medicale vor fi la randul lor nevoiti sa isi achizitioneze un certificat calificat.

Se preconizeaza ca in viitorul apropiat utilizarea mijloacelor de comunicare electronica se va generaliza pentru ca deja sunt mai multe institutii care au implementat sisteme care sa permita acest lucru. Printre acestea se numara Oficiul National al Registrului Comertului, Inspectoratul Teritorial de Munca sau Comisia Nationala de Valori Mobiliare.l

 

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: