Noi declaratii fiscale

Pentru orice cetatean roman procesul de depunere declaratii fiscale nu a fost niciodata unul foarte placut. Contabilii cu experienta sunt cei mai in masura sa confirme acest lucru. Unchiul meu este exact in aceasta situatie. In cei peste 30 de ani de cand practica aceasta meserie s-a obisnuit cu teancurile de documente si aglomeratia de la ghiseele administratiilor financiare sau ale Inspectoratului Teritorial de Munca.

De aceea nu de putine ori o depunere declaratii fiscale devenea un cosmar pentru el.

In ultimii ani totusi s-au facut unele eforturi pentru ca procedeul de depunere declaratii fiscale sa se imbunatateasca. Astfel, ANAF a incercat sa simplifice procedurile administrative si sa le modernizeze. In acest sens, cea mai concreta masura a constituie introducerea declaratiilor fiscale in format electronic, prin intermediul unui certificat calificat.

Foarte multi specialisti sunt de parere ca aceasta masura va schimba complet modul de depunere declaratii fiscale, urmand a fi eliminate complet o serie de proceduri care ingreunau foarte mult acest proces.

Unul dintre cei multumiti de aceasta noua modalitate de depunere declaratii fiscale este si unchiul meu,care, in ciuda faptului ca nu mai este tocmai tanar, s-a acomodat de minune cu mijloacele moderne.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: