De mare interes!

Cred ca nu gresesc atunci cand spun ca in urma cu doi ani de zile de exemplu termenul de certificat calificat era absolut necunoscut pentru majoritatea romanilor. Schimbarile care au intervenit pe parcurs in domeniul fiscalitatii au facut sa se vorbeasca tot mai mult in massmedia despre ceea ce inseamna un certificat calificat.

Acum, cand exista mai multe servicii online puse la dispozitie de mai multe institutii de stat, un certificat calificat starneste interesul tot mai multor oameni.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a introdus obligativitatea depunerii unor declaratii fiscale exclusiv in format electronic, fapt ce a facut ca in ultimile luni cererile pentru procurarea unui certificat calificat sa creasca foarte mult.

Cei care utilizeaza deja un certificat calificat se declara multumiti de functionalitatile acestuia, pentru ca poate fi folosit nu numai pentru depunerea declaratiilor fiscale dar si pentru a securiza corespondenta privata sau pe cea de afaceri. In aceasta ultima ipostaza un certificat calificat poate juca un rol esential in conditiile in care siguranta si eficienta sunt doua conditii foarte importante in mediul de afaceri.

Exista unele categorii, cum sunt membrii Corpului Expertilor Contabili sau medicii pentru care furnizorii au emis oferte speciale de achizitionare a unui certificat calificat.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: