Atlfel de declaratii

Orice cetatean al Romaniei este obisnuit cu vechea procedura de depunere declaratii fiscale existenta. Fie ca ne referim la perioada de dinainte 1989, sau chiar la ultimii ani, putem cu totii cadea de acord asupra faptului ca la noi orice depunere declaratii fiscale era un proces destul de complicat.Cauzele formalismului excesiv din institutiile noastre au facut obiectul mai multor articole de presa si studii de specialitate.
Nu as vrea sa zabovesc asupra acestui aspect, ci sa spun cateva cuvinte despre o masura ce ar putea schimba radical modul de depunere declaratii fiscale.
Prin intermediul unui certificat digital calificat se poate face depunere declaratii fiscale in format electronic, utilizand o semnatura digitala.
Marele avantaj consta in faptul ca putem face orice depunere declaratii fiscale chiar de acasa din fata calculatorului fara sa mai fie nevoie sa mergem la administratiile financiare unde sa pierdem ore intregi pe la cozi.
Faptul ca toti intreprinzatorii mari si mijlocii isi vor achizitiona acest certificat va schimba cu siguranta modul depunere declaratii fiscale.
Acesta este si in beneficiul contribuabilului care va putea sa foloseasca in mod productiv timpul astfel castigat, cat si al institutiei care va scapa de cozi si de cantitatile enorme de hartie care trebuiau procesate si arhivate.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: