Un lucru care ne trebuie!

Sunt pasionat de tehnologie si prima oara am aflat notiunea de certificat digital de pe un site de specialitate din Statele Unite. Acolo am aflat ca prima oara dispozitivele criptografice au fost folosite in aplicatiile utilizate de armata. Astfel am vazut ca un certificat digital poate fi un lucru de mare ajutor in multe privinte.In mediul de afaceri face transmiterea datelor in format electronic mult mai sigura si mai rapida.

Plus de asta certificatul digital este foarte util in relatia cu institutiile publice putand depune declaratii fiscale si tot felul de acte fara sa mai fie nevoie sa ne deplasam la institutia respectiva.

Peste tot in lume unde se foloseste certificatul digital exista si legi care sa reglementeze emiterea si functionarea lui. In Romania, o lege de acest gen a fost adoptata in anul 2001.

Cetatenii romani au inceput sa isi achizitioneze un certificat digital mai ales in ultimele 5-6 luni, de cand Agentia Nationala de Administrare Fiscala a impus ca depunerea declaratiilor fiscale sa se faca de catre intreprinzatorii mijlocii si mari doar prin mijloace electronice. La momentul actual, multi contribuabili sunt pe cale sa devina posesori ai unui certificat digital, facand deja demersurile necesare.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: