Certificatul calificat – la moda

Numarul romanilor care se intereseaza de achizitionarea unui certificat calificat este din ce in ce mai mare zilele acestea. Acest lucru se explica prin faptul ca se apropie doua termene limita foarte importante.Unul este legat de lumea medicala. Incepand cu data de 1 iunie medicii vor trebui sa-si faca raportarile catre Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate in format electronic, prin intermediul unui certificat calificat.

Dupa data de 1 iulie, conform deciziei Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, declaratia unica nu va mai putea fi depusa decat online, printr-un certificat calificat.

Increderea pusa de autoritati in certificatul digital este foarte mare, mizandu-se pe faptul ca certificatul calificat va schimba radical modul de raportare al contribuabilului la institutiile statului cu care intra in contact. Daca pana acum cetatenii se inarmau cu multa rabdare cand aveau de depus declaratiile fiscale si pierdeau ore intregi in administratiile financiare, dupa achizitionarea unui certificat calificat ei isi vor putea depune declaratiile fiscale in cel mai simplu mod cu putinta, chiar de acasa din fata calculatorului. Pretul unui certificat calificat este de 47 de euro plus TVA, pentru primul an de valabilitate, dupa reinnoirea perioadei initiale, costul scazand la 30 de euro.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: