Parerea unui medic

Unchiul meu este medic de 30 de ani si la sfarsitul anului trecut a aflat ca va trebui sa isi achizitioneze un certificat calificat pentru a-si face raportarile catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Pana acum tot timpul se plangea de faptul ca trebuie sa piarda foarte mult timp pentru sa-si pregateasca actele sa le duca la posta ori la ANAF sau in alta parte. Tinand cont ca nici nu e un tip foarte rabdator din fire va dati seama ca lucrurile acestea il scoteau adeseori din minti.

Atunci cand a auzit in decembrie 2010 ca s-ar putea introduce depunerea prin certificat calificat si pentru furnizorii de servicii medicale, a primit vestea cu optimism. Odata ce a aparut Ordinul emis de CNAS cred ca a fost printre primi care si-au cumparat un certificat calificat.

Oarecum surprinzator pentru mine, s-a descurcat chiar foarte bine cu dispozitivul criptografic fara sa aiba nevoie de vreun ajutor. Este de parere ca semnatura electronica emisa printr-un certificat calificat este foarte usor de folosit. Amicii lui care sunt medici, farmacisti sau lucreaza in sistemul de sanatate au aceeasi parere si spun ca certificatul calificat este un real castig dupa atatia ani de birocratie inutila.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: