O administratie modernizat

Depunerea declaratiilor fiscale a fost dintotdeauna in Romania un lucru destul de complicat si care solicita destul de mult timp. Fie ca aveam de depus un anume document, fie ca voiam doar sa punem o intrebare, interactiunea cu personalul de la ghiseele administratiilor financiare era destul de dificila. Ne gandeam cu putina invidie la tarile unde depunerea declaratiilor fiscale este o simpla formalitate care se rezolva intr-un interval de timp rezonabil.

Acum cativa ani a inceput sa fie folosita si in Romania semnatura electronica. Aceasta a fost la inceput doar apanajul unor institutii ale statului si al unor companii. Mai tarziu, la indemnul Uniunii Europene s-a pus problema folosirii pe scara mult mai larga a semnaturii electronice.

Din aceasta cauza, Ordinul ANAF cu privire la depunerea declaratiilor fiscale in format electronic de catre contribuabilii mari si mijlocii a fost privita de la inceput cu multa incredere de catre cei ce doresc modernizarea institutiilor publice din tara noastra.

La momentul actual, depunerea declaratiilor fiscale este realizata de multi contribuabili prin mijloace electronice, acestia convingandu-se de avantajele pe care le confera utilizarea semnaturii electronice.

Orice depunere declaratii fiscale online se poate face prin achizitionarea unui certificat digital calificat de la una dintre firmele autorizate.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: