Gata cu statul la coada – depunerea declaratiilor online

Acum cateva luni am citit in presa faptul ca pe viitor se vor putea depune declaratii online catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Inspectoratul teritorial de Munca si alte institutii ale statului.

Stim cu totii ce a insemnat statul la ghiseele institutiilor de stat pentru a depune un document sau altul. Contabilii sunt cei mai buni martori in acest sens.

Depunerea declaratiilor online nu se poate face insa chiar atat de simplu. Pentru a trimite documentele intr-o maniera sigura si legala pe internet este necesara procurarea unui certificat digital calificat ce permite crearea unei semnaturi electronice cu valoare legala. In opinia mea, depunerea declaratiilor online are marele avantaj ca putem trimite mult mai repede actele necesare, si asta chiar de acasa din fata calculatorului. Semnatura digitala se creaza prin mijloace tehnologice de ultima generatie asigurand o siguranta deplina documentului pentru care a fost folosita.

Pe langa faptul ca putem face depunerea declaratiilor online catre stat, putem folosi semnatura digitala si in corespondenta privata sau de afaceri, aceasta permitandu-ne semnarea oricarui document in format electronic.

Certificatul calificat necesar pentru depunerea declaratiilor online are pretul de 47 de euro plus TVA si este valabil timp de un an de zile.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: