Declaratii fiscale trimise de acasa!!!

O parte a contribuabililor din Romania s-a obisnuit deja cu declaratia unica. Mai ales contabilii stiu foarte bine ce insemnau drumurile repetate catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Inspectoratuil Teritorial de Munca sau Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Prin aceasta declaratie unica suntem practic scutiti de alte 4-5 drumuri pe care le faceam inainte la institutiile sus-amintite. Cum declaratia unica s-a depus prima oara pana in data de 25 februarie, iar multi nu aveau un certificat digital calificat, la ghiseele administratiilor financiare s-a produs o aglomeratie destul de mare. Pentru a face fata situatiei, cei de la ANAF s-au vazut nevoiti sa deschida mai multe ghisee pentru depunerea declaratiei unice.

Pentru a elimina cat mai repede aceasta stare de fapt, conducerea ANAF a luat decizia ca incepand cu data de 1 iulie, orice declaratie unica sa se depuna obligatoriu in format electronic, prin intermediul unui certificat digital calificat emis de unul dintre furnizorii autorizati.

Pretul certificatului este de 47 de euro plus TVA si are termen de valabilitate un an. Dupa prelungire, pretul scade la 30 de euro plus TVA. In general, certificatul soseste intr-un interval de 3-5 zile de la momentul efectuarii comenzii.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: