Acte semnate mai eficient

Persoanele angrenate in mediul de afaceri care folosesc deja semnatura electronica sunt convinse de faptul ca viitorul comunicarii oficiale este aproape de neinchipuit in absenta unei asemenea metode.

Prin simplul fapt ca un document marcat cu semnatura electronica are aceeasi valoare cu a unuia de hartie doar ca se creeaza si se expediaza mult mai usor si sigur ne cam dam seama pentru ce aceasta semnatura electronica are atat de multi sustinatori printre oameni activi.

In business oamenii sunt adesea presati de timp, de aceea cu cat un document este emis si semnat mai repede cu atat este mai bine.

O semnatura electronica cu valoare legala se creaza folosindu-se un certificat digital calificat, eliberat conform legii care stabileste statutul semnaturii electronice si conditiile serviciilor de certificare.

In momentul actual, in tara noastra putem folosi semnatura electronica in relatia cu mai multe institutii ale statului, putem participa la licitatii prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice si putem semna orice document sau mesaj transmis prin internet.

In ultimul an pretul unui certificat calificat prin care cream semnatura electronica a scazut, ajungand la 47 de euro plus TVA.

In octombrie anul trecut, ANAF a luat o decizie prin care toti angajatorii erau obligati  sa-si faca faca depunerile online, deci folosind semnatura electronica.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: