Declaratia unica in luna martie

25 martie a fost ultima zi pentru depunerea declaratiei unice pentru luna februarie. Acest act se refera la obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Declaratia unica se depune de catre toti angajatorii la administratia financiara  în a carei evidenta sunt  inregistrati contribuabilii ca platitori de impozite sau la oficiile acreditate de Ministerul Finantelor Publice, prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pe portalul e-Romania.

Factorii de decizie politica  sunt de parere ca introducerea declaratiei unice  este un lucru benefic. Primul ministru Emil Boc descria declaratia ca fiind  un pas considerabiul in vederea simplificarii birocratiei si administratiei din Romania.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a decis ca dupa data de 1 iulie depunerea declaratiei unice se va putea face doar in format electronic.

In vederea realizarii acestui lucru este necesara procurarea unui certificat digital calificat de la unul dintre furnizorii autorizati de pe piata romaneasca. Certificatul este actul de identificare al utilizatorului in mediul virtual si poate  fi folosit atat in relatia cu institutiile statului cat si cu partenerii de afaceri. Pretul sau este de 47 de euro plus TVA si are o perioada initiala de valabilitate de un an. Dupa reinnoirea termenului pretul scade la 30 de euro plus TVA.

 

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: