Declaratiile catre CNAS

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a emis in data de 03.12.2010 un ordin, conform caruia toti medicii si prestatorii de servicii medicale vor fi obligati incepand cu data de 01.04.2011 sa isi faca raportarile in format electronic. Acestia vor fi obligati sa creeze cadrul necesar integrarii in sistemul e-Romania si accesul in Sistemul Informatic Unic Integrat.

Masura de raportare electronica CNAS  a fost luata pentru a moderniza sistemul medical, unul destul de deficitar in tara noastra. Pe site-ul ANAF sunt disponibile versiunile actualizate ale aplicatiilor de raportare catre SIUI.

Primii care au experimentat informatizarea sistemului medical din Romania au fost medicii de familie, care incepand cu anul 1999 raporteaza casei de asigurari datele pacientilor inscrisi pe listele lor, atat pe hartie cat si in format electronic, prin intermediul unui document in format .xls (Microsoft Office Excell)

De asemenea, din anul 2000 apar diferite tipuri de softuri oferite de casele judetene de asigurari oferite contra cost medicilor de familie.

In vederea raportarii electronice CNAS exista la momentul actual o oferta speciala pentru medicii care isi fac deconturile cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Prin intermediul acesteia certificatele digitale pentru raportarea electronica CNAS vor fi expediate gratuit oriunde in Romania, asigurandu-se si 60 de marci temporale pe luna timp de un an de zile.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: