Raportarea electronica catre CNAS

In data de 3.12.2010 Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a emis un ordin conform caruia de la 1 aprilie 2011, medicii vor trebui sa isi realizeze deconturile in format electronic. Toti furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale ce se afla in relatii contractuale cu CNAS au obligatia sa creeze cadrul tehnologic necesar integrarii in sistemul e-Romania si accesul la Sistemul Informatic Unic Integrat(SIUI) Raportarea electronica catre CNAS este o masura  luata in vederea modernizarii acestor servicii de importanta majora pentru societate. Prin introducerea raportarii electronice, medicii sunt practic a doua categorie dupa contabili care se vede obligata sa  isi procure aceasta semnatura in cel mai scurt timp cu putinta.

In vederea acestei raportari electronice, exista deja un furnizor care are o oferta speciala pentru farmacistii care isi fac deconturile prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Astfel, certificatele vor fii expediate gratuit oriunde in Romania., fiind asigurate 60 de marci temporale pe luna timp de un an. Certificatul digital va avea un rol major in rapiditatea cu care se vor efectua anumite operatiuni specifice,  in sporirea sigurantei datelor transmise si a identificarii emitentului.Cei mai multi specialisti din domeniu estimeaza ca raportarea electronica catre CNAS sa usureze munca personalului medical implicat.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: