Semnătura electronică, o obişnuinţă în viitor

Dacă în urmă cu câteva luni a  intrat în vigoare ordinul ANAF cu privire la depunerea documentelor prin intermediul semnăturii electronice de către  contabili,  se pare că această semnătură electronică va putea fi folosită cât de curând şi de alte categorii. Primii  dintre aceştia sunt medicii care de la 1 aprilie vor trebui să îşi procure un certificat digital pentru a  putea folosi semnătura electronică.
Avantajul unui astfel de document constă în faptul că el este mult mai sigur. Semnatura electronica este bineinţeles personalizată, scopul ei find acela de a garanta autenticitatea persoanei ce o foloseşte cât şi siguranţa datelor, în procesul de transmitere a informaţiilor cu caracter personal şi confidenţial.
Posesorii acestor semnături electronice le vor putea folosi pe viitor pentru mai multe tipuri de operaţiuni într-un mod  mai facil şi evident  mai sigur prin intermediul elemetului criptografic personalizat.    Rigorile profesionale ale lumii de azi cer în multe domenii siguranţă deplină. De aceea, semnătura electronică  este deja foarte răspândită în occident şi era de aşteptat ca  să  fie implementată şi în ţara noastră.  Deşi unii privesc cu scepticism această schimbare este evident faptul că semnătura electronică va deveni în scurtă vreme folosită de un număr apreciabil de români.

Advertisements

About contabil82
Sunt contabil in Bucuresti. Din pacate cunosc cumplita birocratie cotidiana, pe care as schimba-o, daca mi-ar sta in putere. Doresc sa va impartasesc asadar o serie de experiente interesante si totodata definitorii ale sistemului nostru birocratic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: